PEGAN

PEGAN

Naredite vsak dan nekaj za svoje dobro počutje. Je prav preprosto.

Naglica sveta si podreja vsa področja našega življenja, tudi tako bistveno, kot je prehranjevanje. Z izbiro živil, ki so pripravljena skrbno in z zavestjo o njihovem osnovnem poslanstvu – ohranjati dobro počutje – lahko tudi v napetem vsakdanu storimo kaj preprostega in okusnega zase.

Dobro se sliši zapleteno, zamudno in dolgočasno. Pa ni. Le pravilno moramo izbrati.

Izdelki Pegan vsebujejo le tisto, kar je dala narava v najpopolnejši obliki. Izključno iz ekološke pridelave in brez dodatkov, samo nežno sušeno. Vsebujejo sestavine brez glutena in take, ki naš jedilnik obogatijo tudi z odličnim okusom.

 

Enostavno naravno.

  • KALJENA SEMENA           

  • PRESNI PRIGRIZKI s kaljenimi semeni

  • TESTENINE brez glutena                                                            

 

Izdelke odlikuje

Ekološko

Ekološka hrana je pridelana na naraven način z vsem potrebnim časom, ki ga potrebuje za rast in razvoj, vse to pod strogim nadzorom nad uporabo kemijskih snovi, ki bi lahko škodile naravi in zdravju. Ker se hrana razvije v svoji naravni popolnosti, ima bogatejši okus  in hranilno vrednost. 

Vse Pegan sestavine so izključno iz ekološke pridelave.

 

Kaljeno

Le živa semena lahko kalijo. To so semena v svojem prvinskem stanju, neosiromašena in neokrnjena. Seme miruje, dokler ne dobi ustreznih pogojev. Z namakanjem v vodi in ob ustrezni temperaturi se v semenu aktivirajo speče snovi in steče naravni proces oživitve in kaljenje. Snovi v semenu se začnejo razgrajevati, aktivirajo se encimi, hranilna vrednost se poveča, hranila pa postanejo bolj biorazpoložljiva.

 

Presno

Presna hrana je živa hrana. Hrana v svojem naravnem stanju. Večina hranilnih snovi se pri temperaturah nad 54 °C uniči. Živilom s tem odvzamemo namen, sebe pa oropamo njihovega bistva.

Vsa kaljena semena in prigrizki so posušeni le pri temperaturi do 42 °C. S tem se ohrani vso njihovo naravno bogato vsebnost.

 

Brez glutena

Poleg večine žitnih izdelkov, najdemo gluten danes tudi v številnih izdelkih predelane hrane, kot so salame, namazi, omake, juhe, mlečni izdelki... Zaradi prekomerne izpostavljenosti glutenu postaja vse več ljudi občutljivih nanj in številni potrjujejo, da se ob brezglutenski prehrani počutijo bolje. Hrana brez glutena zato ni namenjena samo ljudem, ki imajo težave s celiakijo, temveč tudi tistim, ki želijo zmanjšati njegov vnos in narediti kaj več za splošno počutje.

Uporabljene so izključno sestavine brez glutena. Vsi izdelki so proizvedeni v okolju, kjer se uporablja le brezglutensko žito in moko, zato kontaminacija ni mogoča.

Vsi izdelki so primerni tudi za vegane ter so brez dodanega sladkorja in konzervansov.

Mreža  Vrstice 
12 artiklov
po strani
Padajoče
Mreža  Vrstice 
12 artiklov
po strani
Padajoče